top of page

Huurcommissie verbetert dienstverlening met nieuw klantportaal


Maandag 31 oktober opende de Huurcommissie een klantportaal op haar website: MijnHuurcommissie. Via dit portaal kunnen huurders en verhuurders gemakkelijk een verzoek indienen, hun zaak volgen, gegevens wijzigen en digitaal extra informatie uploaden.


Het nieuwe klantportaal MijnHuurcommissie maakt de kans op fouten bij het aanleveren van gegevens kleiner. Hierdoor kan de Huurcommissie sneller aan de slag met de behandeling van een zaak, waardoor huurders en verhuurders eerder een uitspraak krijgen.


Asje van Dijk, voorzitter van de Huurcommissie: “Na het wegwerken van de enorme achterstand van zaken in 2021 (mede door corona) zetten we nu een grote stap in de verbetering van onze dienstverlening. Met Mijn Huurcommissie verlagen wij de drempel voor huurders en verhuurders om een zaak bij ons in te dienen en te volgen.”


MijnHuurcommissie is voor particulieren alleen toegankelijk via DigiD en voor bedrijven alleen met eHerkenning. Met deze veilige vorm van communiceren sluit de Huurcommissie aan bij de standaardmanier waarop de overheid communiceert met burgers.


Nieuwe website en klantcontactcentrum

Het klantportaal maakt deel uit van de nieuwe, gebruiksvriendelijke website van de Huurcommissie. Huurders en verhuurders kunnen in begrijpelijke taal lezen wat de Huurcommissie voor hen kan betekenen, hoe zij een zaak kunnen indienen en hoe het dan verder gaat. Via de website kunnen zij ook op verschillende manieren in contact komen met de Huurcommissie, namelijk via mail en chat. Uiteraard kunnen ze ook bellen. De vragen komen binnen bij het nieuwe klantcontactcentrum van de Huurcommissie.

Van Dijk: “Wij willen huurders en verhuurders zo goed mogelijk informeren over hun rechten en plichten en over de mogelijkheden die zij hebben om tot een oplossing te komen als zij het niet eens zijn over de huurprijs, het onderhoud van de woning of de afrekening van de servicekosten. Zij kunnen dus ook bij ons terecht voordat zij een zaak indienen.” Om het beeld van de ‘nieuwe’ Huurcommissie te ondersteunen, heeft de website een nieuwe en frisse uitstraling.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page