top of page

Legitimiteit

Legitiem

Wat u kunt verwachten;

maatschappelijke-participatie-1024x1024.
Tijdsduur:
Optioneel:
Enquête

Enquête in uw werkgebied 

De Woningwet heeft voor huurders in het algemeen, maar voor huurdersorganisaties in het bijzonder, een aantal mooie ontwikkelingen opgeleverd. Eén daarvan is het enquêterecht. Het enquêterecht stelt u in staat uw achterban te betrekken bij uw besluiten en beslissingen. 

 

Legitiem zijn 

Corporaties hechten aan een legitieme huurdersorganisatie; ze willen een huurdersorganisatie die midden in het werkgebied staat, met een goede lokale verankering, die weet wat de huurders willen. Maar dat is vaak wel een probleem. 

 

Want hóe kom je te weten wat er speelt bij de huurders? Hoe peil je de mening of bijvoorbeeld de woonwensen in je werkgebied? De Nieuwe Wind ontdekte dat deze belangrijke vraag vaak onbeantwoord blijft en ontwikkelde een oplossing die huurdersorganisaties versterkt in legitimiteit, en tegelijkertijd de eigen zichtbaarheid bij de huurders vergroot. 

 

Toolbox-Digitale Enquête 

Met de Toolbox-Digitale Enquête biedt De Nieuwe Wind huurdersorganisaties een kant en klare oplossing om huurders vragen te stellen, opinies te peilen of ronduit te kiezen tussen verschillende opties. Niet langer alleen vanuit het bestuur, maar recht vanuit de samenleving adviseren naar de corporatie, dáár gaat een sterk signaal vanuit. 

 

Ontzorgen 

De Nieuwe Wind neemt het volledige proces waarbij u informatie bij de huurders ophaalt, van u over. Dat wil zeggen dat we met u in gesprek gaan over de vragen die u aan uw achterban wil voorleggen en De Nieuwe Wind zorgt voor de opzet, de verspreiding en de uiteindelijke analyse van de resultaten van uw vragenlijst. Met dit resultaat staat u stevig in uw schoenen, want het is de mening van uw huurders, en die mening telt! 

 

Privacy 

Om een digitale verspreiding succesvol te laten verlopen heeft De Nieuwe Wind de mailgegevens van uw huurdersbestand nodig. Dat is privacygevoelige informatie, dat begrijpen we. Onze volledig AVG-proof werkwijze bespreken we graag met u.  

Nieuwsgierig geworden? We vertellen u graag meer. U kunt ook eens kijken naar de proef- enquête op de website van De Nieuwe Wind. 

 

Voordelen 

U heeft geen omkijken, de enquête wordt volledig verzorgd

U krijgt uitgewerkte resultaten en indien u dit wenst concrete aanbevelingen

Huurders zien waar u mee bezig bent, uw zichtbaarheid en naamsbekendheid vergroot aanzienlijk

U bent daadwerkelijk legitiem, want u vertolkt de mening van uw achterban, daar kan een corporatie niet omheen

Uw achterban voelt zich betrokken en gehoord 

• Resultaten kunt u in lokale media publiceren

• Prestatieafspraken kunt u positief beïnvloeden vanuit de wensen van huurders 

• Uw organisatie groeit 

 

De Toolbox-Digitale Enquête biedt: 

  • Vragen aan uw achterban: 

  • Open vragen

  • Multiple-choice vragen

  • Selectievakje 

  • Favorieten-keuze 
     

Analyse, uitgewerkt als PDF 

Conclusie naar aanleding van de resultaten 


Neem contact op met uw adviseur om de mogelijk heden voor een enquête voor úw organisatie te bespreken. 

bottom of page